Salon lukiossa haluamme jokaisen opiskelijamme viihtyvän ja voivan hyvin. Koulumme hyvinvointitiimin psykologi, kuraattori ja terveydenhoitaja ovat opiskelijoiden tavoitettavissa Wilma-viestillä, sähköpostilla, puhelimitse ja tietenkin työhuoneissaan. Lukiolla käy myös psykiatrinen sairaanhoitaja, jolle saa ajan terveydenhoitajan kautta.

Lukiocoach-toiminta lukuvuonna 2016 - 2017

Salon lukiossa toimii lukiocoach Saija Hongisto-Peltomaa. Hän on paitsi lukion psykologian ja uskonnon opettaja myös psykoterapeutti, rentoutus- ja mindfulness-ohjaaja sekä mielialataitojen ohjaaja.

Lukiocoach-toiminnan idea on olla koulun muun opiskelijahuollon rinnalla mahdollisimman matalan kynnyksen keskustelupaikka. Opiskelijalla on mahdollisuus tavata ja jakaa elämäntilanteeseen liittyviä ja opiskeluun vaikuttavia ajatuksia koulussa päivittäin olevan, jo tutun aikuisen kanssa.

Yksilötapaamisten lisäksi toimintaan kuuluu myös ryhmissä tapahtuvaa hyvinvointivalmennusta. Hyvän olon keidas -toiminta keskittyy opiskelua tukeviin teemoihin, kuten stressin ja jännityksen hallintaan ja oman tunne-elämän ja vuorovaikutustaitojen ohjaukseen.

Saijan tavoittaa parhaiten Wilman kautta tai Persoona-luokasta.

Erityisryhmä hengityksellä herkästi reagoiville opiskelijoille (Hengityskoulu)

Syyslukukauden aikana järjestetään erityisryhmä sellaisille opiskelijoille, joilla on taipumus reagoida tunnevaltaisiin tilanteisiin erilaisilla hengitysoireilla. Ryhmään valitaan haastattelujen kautta 6 - 8 henkilöä. Tapaamiset ovat kertaviikkoisia (10 -12 x 1,5 h) ja edellyttävät sitoutumista.

Tukipuhelimet:

- Salon kriisikeskus Etappi, p. 044-7273 700 ma-to klo 10 - 14, pe klo 10 - 13 tai yhteydenotto s-postilla etappi(at)ssmts.fi

Käyntiosoite: Kirkkokatu 10, 3. krs
- Suomen mielenterveysseuran kriisipuhelin 01019 5202, ma-pe klo 9-06, la klo 15-06 ja su klo 15-22
- Nuorten Kriisipisteen kriisipuhelin 045 3410 583, ti-to klo 9-13

- Mannerheimin lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelin p. 116 111