Matka kohti Slush-tapahtumaa alkoi 1.12.17 aamulla klo 9 Salon rautatieasemalta. Salon lukiosta mukaan pääsi kymmenen opiskelijaa KvLT1-kurssilta opettajiensa kanssa. Osallistuimme ensin lukiolaisille suunnattuun Slush Youth -tapahtumaan, johon osallistui yhteensä 350 lukiolaista Suomesta ja Ruotsista. Aamupäivän aikana saimme kuulla useiden eri asiantuntijoiden näkemyksiä bisnesmaailmasta. Mielenkiintoisimman puheen piti ehdottomasti Yhdysvaltojen ex-suurlähettiläs Bruce Oreck, joka teki meihin kaikkiin lähtemättömän vaikutuksen oman puheenvuoronsa aikana.

Mukana matkassa Jasmin Kolu, Eerika Heikkilä, Joel Vilèn, Maija Kymäläinen, Eveliina Sarttila, Emmi Peikola, Nuutti Pihakivi, Sander Vill, Pyry Rautila ja Olli Aaltonen sekä Merita Suikkanen ja Otso Karhumäki.

Aamupäivän auditorio-osuuden jälkeen alkoivat sitten haasteet. Lukiolaiset jaettiin tiimeihin, joissa teamleadereina toimivat ruotsalaiset opiskelijat. Tiimit työskentelivät eri yritysten workshopeissa englannin kielellä. Case-tehtäviä oli muun muassa Nordealta, UPM:ltä ja Lidliltä.

Iltapäivällä pääsimme varsinaiseen Slush-tapahtumaan. Päivän kiinnostavimpia messukohteita oli sähköauto Tesla, robotit ja erilaiset 3D-älylasit, joita sai kokeilla monissa eri messupisteissä.

Päivän päätteeksi tiimityöskentelyn parhaat tiimit palkittiin. Parhaaksi ja palkituksi UPM:n workshopin tiimiksi nousi Eveliina Sarttilan tiimi. Päätöstilaisuudessa saimme vielä kuulla muun muassa entistä pääministeriämme Alexander Stubbia ja Lähi-idän erityisasiantuntijaa Hussein Al-Taeeta, joka oli yksi päivän koskettavimmista puhujista. Hän kertoi kokemuksistaan YK:n telttapakolaisleiriltä Irakista, jossa hän asui ollessaan 7 - 10 -vuotias. Minkäänlaisia koulunkäyntimahdollisuuksia ei leirillä ollut ja terveydenhoito oli olematonta. Hänen äitinsä synnytti tuon kolmen vuoden leirillä olon aikana kaksi lasta telttaolosuhteissa. Toisella kerralla apuna oli vain samaan aikaan synnyttävä nainen ja ainoana apuvälineenä oli kynttilä, joka toi pientä valoa pilkkopimeään telttaan. Al-Taeen vaimo taas on synnyttänyt heidän kolme lastaan Suomessa ultramodernissa synnytyssairaalassa. Päivään mahtui siis paljon kovaa bisnestä, mutta myös ajatuksia herättäviä ihmiskohtaloita.

Päivä oli kaikin puolin mahtava ja antoisa kokemus!

Merita Suikkanen

 

 

 

”Päivän aikana työskentelimme pienissä ryhmissä eri yritysten laatimissa bisneshenkisissä tehtävissä muun muassa markkinoinnin parissa. Iltapäivällä pääsimme sijoittajien ja yrittäjien joukkoon Slushiin messukeskukseen. Lisäksi päivän aikana saimme kuulla erittäin tasokkaita puhujia. Tapahtuma oli kansainvälinen, joten yhteisenä kielenä toimi englanti. Slush Youthissa oppi paljon perinteisiä bisnestaitoja, mutta myös paljon tärkeitä vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja. Loistava tapahtuma kaupallisesta-alasta kiinnostuneille lukiolaisille, hieno kokemus!”
 
-Pyry Rautila, opiskelija