Ylioppilaskirjoitukset päättävät lukion ahkeroinnin. Tällä sivulla on linkkejä avuksi sekä perinteisiin että digitaalisiin ylioppilaskirjoituksiin valmistauduttaessa.

Kirjallisiin yo-kokeisiin opiskelijoiden tulee saapua viimeistään klo 8.30, digitaalisiin kokeisiin jo klo 8.15. Kokeet alkavat klo 9. Kuullunymmärtämiskoe on keväällä 2018 ainoastaan venäjän kielessä. Muiden kielten kuullunymmärtämiskoe on osa muuta ylioppilaskoetta. Kokeisiin tulee saapua ajoissa ja asianmukaiset varusteet mukana.

Milloin kirjoitukset ovat?

Syksyn 2018 ylioppilaskirjoitusten ajat

Tiedote syksyn 2018 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville

Digitaalinen ylioppilaskoe suoritetaan syksyllä 2018 seuraavissa aineissa: äidinkieli, suomi toisena ja vieraana, uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, maantiede, terveystieto, psykologia, filosofia, historia ja biologia, fysiikka ja kemia. Vieraiden kielten kokeissa digitaalinen koe suoritetaan seuraavissa kielissä: ruotsi, englanti, saksa, ranska, venäjä, espanja, italia, portugali ja latina.

Ainoastaan matematiikan kokeet ovat paperiset.

Ohjeita!

Tutustu myös Digabin sivuihin. Erityisen hyödylliset ovat Digabin ohjeet opiskelijalle ja varsinkin sivulta löytyvät videot kohdasta Ohjeita koeympäristön käyttöön.

Kokeissa tarvittava kannettava kone

Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeen mukaan normaali kannettava tietokone on useimmiten riittävä. Tarvitset myös virtajohdon, kuulokkeet (mukaan kaikkiin kokeisiin, parhaiten ovat toimineet kuulokkeet usb-liitännällä) sekä langallisen hiiren. Varmista, että tietokoneessa on tarpeeksi usb-portteja. Saatat tarvita välikappaleen, joka tulee tarkistuttaa lukiolla ennen ylioppilaskirjoituksia.

Ylioppilaslautakunta on julkaissut tiedotteita eri oppiaineiden digitaalisista kokeista:

Kuvaukset digitaalisista yo-kokeista

Ohje ylioppilaskirjoituksissa ja lukio-opinnoissa käytettävän tietokoneen hankintaan

Tiedote kemian digitaalisesta kokeesta

Tiedote fysiikan digitaalisesta kokeesta

Tiedote biologian digitaalisesta kokeesta

Tiedote yhteiskuntaopin digitaalisesta kokeesta

Tiedote filosofian digitaalisesta ylioppilaskokeesta

Tiedote maantieteen digitaalisesta ylioppilaskokeesta

Tiedote psykologian digitaalisesta ylioppilaskokeesta

Tiedote äidinkielen digitaalisesta ylioppilaskokeesta

Tiedote terveystiedon digitaalisesta ylioppilaskokeesta