Ylioppilaskirjoitukset päättävät lukion ahkeroinnin. Tällä sivulla on linkkejä avuksi ylioppilaskirjoituksiin valmistauduttaessa.

Digitaalisiin yo-kokeisiin opiskelijoiden tulee saapua viimeistään klo 8.15. Tällöin koneiden kytkeminen ja opiskelijoiden kirjautuminen koeverkkoon sujuu rauhallisesti ja mukavasti. Kokeet alkavat klo 9. Vieraiden kielten kuullunymmärtämiskokeet suoritetaan osana ylioppilaskoetta. Kokeisiin tulee saapua ajoissa ja asianmukaiset varusteet mukana.

Milloin kirjoitukset ovat?

Kevään 2019 koepäivät

Tiedote syksyn 2019 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville

Keväällä 2019 digitaalinen ylioppilaskoe suoritetaan kaikissa kirjoitettavissa aineissa, ensimmäistä kertaa myös matematiikassa.

Ohjeita!

Tutustu myös Digabin sivuihin. Erityisen hyödylliset ovat Digabin ohjeet opiskelijalle ja varsinkin sivulta löytyvät videot kohdasta Ohjeita koeympäristön käyttöön.

Kokeissa tarvittava kannettava kone

Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeen mukaan normaali kannettava tietokone on useimmiten riittävä. Tarvitset myös virtajohdon, kuulokkeet (mukaan kaikkiin kokeisiin, parhaiten ovat toimineet kuulokkeet usb-liitännällä) sekä langallisen hiiren. Varmista, että tietokoneessa on tarpeeksi usb-portteja. Saatat tarvita välikappaleen, joka tulee tarkistuttaa lukiolla ennen ylioppilaskirjoituksia.

Ylioppilaslautakunta on julkaissut tiedotteita eri oppiaineiden digitaalisista kokeista:

Kuvaukset digitaalisista yo-kokeista

Ohje ylioppilaskirjoituksissa ja lukio-opinnoissa käytettävän tietokoneen hankintaan

Tiedote kemian digitaalisesta kokeesta

Tiedote fysiikan digitaalisesta kokeesta

Tiedote biologian digitaalisesta kokeesta

Tiedote yhteiskuntaopin digitaalisesta kokeesta

Tiedote filosofian digitaalisesta ylioppilaskokeesta

Tiedote maantieteen digitaalisesta ylioppilaskokeesta

Tiedote psykologian digitaalisesta ylioppilaskokeesta

Tiedote äidinkielen digitaalisesta ylioppilaskokeesta

Tiedote terveystiedon digitaalisesta ylioppilaskokeesta