Opiskelijaravintola Kaherin kattilassa on tarjolla maukasta ruokaa jokaisena koulupäivänä

kolmessa vuorossa klo 10.45 - 12.00. Kasvisruokaa saavat kaikki ottaa vapaasti. Erityisruokavalioista on tiedote Wilmassa.

Ruokalista, kevät 2018

Päivittäinen ruokalista ja kasvisruoka

Milloin syödään, selviää ruokailuvuorotaulukosta.

Tietoa erityisruokavalioista:

Hyvät opiskelijat ja huoltajat!

Huomioittehan, että nykyinen suuntaus ruoka-aineallergioiden hoidossa ei ole pelkkää välttämistä vaan myös sietokyvyn kehittämistä. Elimistö hakee koko ajan sietokykyä, kun sille annetaan mahdollisuus. Ruokavaliosta ei siis pidä jättää mitään pois ”varmuuden vuoksi”.

Jos opiskelijalla on todettu ruoka-allergia, joka aiheuttaa merkittäviä tai hengenvaarallisia oireita, tarvitaan erityisruokavalio. Lievempien oireiden takia erityisruokavaliota ei myönnetä. Kouluruoka on joka päivä laktoositonta. Kasvisruoka on vapaasti otettavissa ilman erillistä anomusta.

Vegaaniruokavalion myöntää terveyskeskuksen ravitsemusterapeutti. Ajanvaraus hänelle terveydenhoitajan kautta.

Ensimmäisenä lukiovuotena anotut keliakiadieetit ovat voimassa koko lukion ajan.

Tarvittaessa erityisruokavaliolomakkeen saa lukuvuoden aikana ryhmänohjaajalta/kansliasta/terveydenhoitajalta. Se tulee palauttaa henkilökohtaisesti terveydenhoitajalle ensimmäisen kouluviikon aikana.

Terveydenhoitaja Arja Alm

p. 044 7723586