Opiskeluterveydenhuolto

Lukiolaisten terveydenhuollon tavoitteena on opiskelijoiden fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen ja edistäminen sekä mahdollisimman turvallisen ja terveellisen kouluympäristön luominen. Opiskeluterveydenhuolto on Salon terveyskeskuksen toimintaa, ja se on osa Salon lukion tukipalveluja.

Terveydenhoito

Terveydenhoitaja Arja Alm kutsuu terveystarkastukseen lukio-opintonsa aloittavat tytöt ensimmäisen tai toisen lukiovuoden kuluessa. Poikien terveystarkastus tehdään toisen lukiovuoden aikana ja yhdistetään koululääkäri Lea Sjöblomin suorittamaan asevelvollisten kutsuntoja edeltävään terveystarkastukseen. Lukion aikana pyritään yksilölliseen terveydentilan seurantaan.

Terveydenhoitaja antaa ensiapua ja ohjeita koulussa äkillisesti sairastuneille. Sattuneesta tapaturmasta tulee ilmoittaa terveydenhoitajalle tai ryhmänohjaajalle. Salon kaupungin tapaturmavakuutus korvaa koulussa ja koulumatkoilla sattuneiden tapaturmien tutkimuksen ja hoidon julkisessa terveydenhuollossa.

Opiskelijat voivat aina oma-aloitteisesti kääntyä terveydenhoitajan puoleen kaikissa terveydentilaan ja yleiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Myös kaikki seksuaaliterveyteen liittyvät asiat kuuluvat opiskeluterveydenhuoltoon.

Salon lukio on päihteetön oppilaitos. Lukiossa noudatetaan päihdetyön toimintamallia, jossa kuvataan varhainen puuttuminen, päihteidenkäytön tunnistaminen ja ennalta ehkäisy.

Vastaanotto ilman ajanvarausta:

Ma – pe klo 8.00 - 8.30

Muina aikoina ajanvarauksella p. 044 7723 586 (soitto/ tekstari/ WhatsApp-viesti), Wilman kautta tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Terveydenhoitaja on koululla ma – to 8.00 - 16.00 ja pe 8.00 - 15.00.

Koulupsykologi ja kuraattori

Psykologin ja kuraattorin puoleen voi tarvittaessa kääntyä erilaisissa elämäntilanteisiin liittyvissä vaikeuksissa tai muissa mieltä askarruttavissa huolissa. Ajan psykologille tai kuraattorille voi varata Wilma-viestillä tai soittamalla. Myös terveydenhoitaja ohjaa tarvittaessa heidän vastaanotolleen. Koululla on tavattavissa myös psykiatrinen sairaanhoitaja Laura Saarikivi, jonka vastaanotolle pääsee tarvittaessa terveydenhoitajan kautta.

Koulukuraattori Minna Pajuniemi p. 044 778 3022

Psykologi Kaj-Erik Andersson p. 044 778 3028.

Hammashuolto

Opiskelijoiden hampaat hoidetaanpääsääntöisesti kotiosoitteen mukaisessa hammashoitolassa. Hammastapaturmat ja äkilliset hammassäryt hoidetaan läntisen terveysaseman hoitolassa (p. 02-7723852) päivittäin klo 8 - 16.

Hyvinvointi