Salon lukion musiikkilinjan tavoitteena on tarjota musiikin harrastamisessa pitkälle edenneille opiskelijoille mahdollisuus lisätä musiikillisia taitojaan ja tuoda niitä esille yhä laajemmin ja enemmän omista lähtökohdistaan. Opiskelijoiden on myös mahdollista jatkaa peruskoulun musiikkiluokkatoimintaa lukioon, jolloin saadaan aikaan koko kouluajan kattava koulussa annettava laaja-alainen musiikillinen koulutus. Lukioajan musiikin opinnoissa korostuvat ryhmässä työskentely (kuoro, orkesteri, bändit) sekä yksilöllisempi työskentely esimerkiksi omien sävellysten tekeminen, studiotyöskentely ja erityistaitojen esille tuominen.

Peruskoulussa musiikkiluokkaa käyneet oppilaat voivat suoraan siirtyä Salon lukion musiikkilinjalle täyttämällä ilmoittautumislomakkeen 13.3.2018 mennessä.

Musiikkilinjalle voivat hakeutua myös kaikki musiikkia harrastaneet ja siinä edistyneet oppilaat pääsykokeen kautta.

Ohjeita Salon lukion musiikkilinjalle pyrkiville

Sähköinen hakulomake täytetään 13.3.2018 mennessä.

Kaikille musiikkilinjalle hakeutuville järjestetään haastattelu, joka kestää noin 10 min/ pyrkijä. Keskustelun ohessa saat tehdä sävelten- ja rytmintoistotehtäviä sekä laulaa laulun (laulun voit valita itse) ilman säestystä. Lisäksi voit esittää vapaaehtoisen soittonäytteen valitsemallasi instrumentilla. Nuotteja saat käyttää halutessasi.

Haastattelu järjestetään keväällä 2018 tiistaina 20.3. myöhemmin ilmoitettavana aikana.

Todistukset musiikkiopinnoistasi ja suoritetuista tutkinnoista esitetään pyydettäessä.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaa Marko Heikura p. 050 5370092 tai

Musiikkilinjan kurssit

Musiikkilinjalaisten tulee suorittaa lukion aikana 8 kurssia musiikkia. Pakollisina kursseina musiikin 1. ja 2. kurssi sekä joko kuoro tai orkesteri vuosittain. Seuraavat kurssit järjestetään erikseen musiikkilinjalaisille:

MU 1 | Musiikki ja minä

MU 2 | Moniääninen Suomi

MU 6 | Musiikkiteknologia

MU 9 | Lyömäsoitinkurssi

Kurssien suoritusjärjestys:

1. vuosi: MU 1, MU 2, sekä MU 7 (kuoro) tai MU 8 (orkesteri)

2. vuosi: MU 6, MU 9, sekä MU 7 tai MU 8

3. vuosi: vapaavalintaisia musiikin kursseja, MULD6 (musiikin lukiodiplomi) sekä MU 7 tai MU 8

Lukiossa voi suorittaa musiikin Lukiodiplomin, joka on liite ylioppilastodistukseen osoituksena opiskelijan harrastuneisuudesta ja diplomista on usein hyötyä jatko-opintoihin hakeuduttaessa.

Salon lukion musiikkikurssit

Pakolliset